Badkamerkast

Badkamerkasten zijn noodzakelijk om zaken in de badkamer mooi weg te bergen in, denk maar aan badlinnen & badkledij, beauty- en verzorgingsproducten enz... Ze zorgen voor een ordelijke badkamer en maken zelfs van de kleine badkamer een praktische ruimte.

Soorten badkamerkasten

Er bestaan tal van soorten badkamermeubelen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten vormen, afmetingen en materialen.

 • Kolomkasten
  Deze badkamermeubelen nemen zeer weinig plaats in omdat ze in de hoogte werken. Ze kunnen op de grond staan of worden opgehangen aan de badkamerwand. De kolomkast wordt meestal naast de wastafel geplaatst. Heb je een grote badkamer, dan kan je misschien opteren om langs beide zijden een hoge kast te plaatsen. Er bestaan zowel hoge als half-hoge kolomkasten. De afmetingen van de kolomkast zijn heel verschillend.
 • Wastafelkasten
  Wastafelkasten zijn opbergkasten onder een lavabo, wastafel of wastafelblad. De meest geplaatste kasten zijn de inbouw wastafels met ladekast. De kasten worden onder de wastafel geplaatst. Kasten onder een dubbele lavabo worden het best voorzien van een schuif-ladekast door de grote lengte. De badkamerkast onder een enkele lavabo gaat open d.m.v. opendraaiende deuren of een schuiflade.
 • Toiletmeubelen
  Toiletmeubelen zijn kleine opbergkasten onder een handlavabo of wc-fontein in de toiletruimte. Ze worden voorzien van een opbouw wastafel ( waskom ) of inbouw wastafel.
 • Spiegelkasten
  Worden boven een wastafel opgehangen en zijn meestal aan de voorzijde voorzien van een spiegel. De kasten hebben een geringe dikte en zijn vooral handig voor het opbergen van verzorgingsproducten.
 • Dressings & maatmeubelen
  Worden op maat van de badkamerruimte gemaakt.

Kasten voor een kleine badkamer

Wie een kleine badkamer wenst in te richten heeft niet veel plaats. Kies daarom vooral voor verticale opbergkasten of hoge kolomkasten. Wat je ook kan doen is opteren om een ladenkast onder een kleine wastafel te plaatsen in combinatie met een spiegelkast. In de lade onder de lavabo kan je badlinnen bergen terwijl je in de spiegelkast alle verzorgingsproducten kwijt kan. Wens je veel plaats te besparen, laat dan jouw badkamerkasten volledig op maat maken, zo gebruik je voor 100% de ruimte van de badkamer.

Soorten materialen & afwerking

Badkamerkasten bestaan in tal van soorten materialen. Belangrijk is dat ze duurzaam zijn, vochtbestendig en makkelijk in onderhoud zijn. De meest populaire materialen zijn badkamerkasten in houten plaatmateriaal ( massief hout / MDF / vezelplaat  volkern... ). De afwerking is voorzien van een harde toplaag van melamine ( spaanplaat ) of lak. Je kan ze krijgen in allerlei soorten dessins. Populair zijn de houtimitatie badkamermeubelen. Anderzijds heb je de gelakte badkamermeubelen zijn zeer mooi en modern ogen en super onderhoudsvriendelijk zijn. Hoogglans badkamerkasten geven je badkamer een echte luxe-uitstraling.

Badkamermeubelen vernieuwen

Oude badkamermeubelen die versleten zijn, verkleurd zijn of totaal niet praktisch zijn breek je het best af en vervang je door nieuwe badkamermeubelen. Is de badkamerinrichting ook verouderd dan kan je ineens de volledige badkamer renoveren.

Gratis opmeting + plan + offerte

Badkamerkasten laten plaatsen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte