Kolomkast

Wat is de kolomkast en wat zijn de mogelijkheden om te plaatsen in de badkamer?

Kleine kast, veel opbergruimte

Het grote voordeel van de kolomkast of zijkast zijn de opbergmogelijkheden, terwijl de kast bijna geen ruimte in de badkamer inneemt. Je kan in de kolomkast veel zaken kwijt, denk maar aan badlinnen, verzorgingsproducten, kleine elektrische apparaten zoals scheermachine, haardroger, krultang... Je kan de kasten ophangen ( makkelijk in onderhoud ) of gewoon op de badkamervloer plaatsen.

Afmetingen kolomkast

Je kan kiezen tussen vierkante ( 30 x 30 cm / 35 x 35 cm / 40 x 40 cm ) of rechthoekige kolomkasten ( 30 x 40 cm / 35 x 40 cm ). De hoogte van de kast kan ook verschillen. Men maakt een onderscheid tussen lage kolomkasten / half hoge kolomkasten ( 90 / 140 cm ) of hoge kolomkasten ( 160 / 180 cm ).

Enkele of dubbele kolomkast

Kolomkasten zijn er in tal van vormen en afmetingen verkrijgbaar. Afhankelijk van de beschikbare ruimte, budget en het aantal gezinsleden kies je de juiste kast. Je kan bijvoorbeeld voor 1 kolomkast opteren indien je reeds een wastafel met ladekast hebt. Kan je onder de wastafel niks opbergen dan kan je opteren voor de plaatsing van één hoge kolomkast. Er is niet genoeg plaats voor een brede kast dan kan je 2 kleine of half-hoge kolomkasten naast elkaar plaatsen of langs beide zijden van de wastafel. De indeling van de kast kan geschieden door legplanken en ladekasten.

Kastdeuren 

Kolomkasten kunnen bestaan uit een enkele deur of dubbele deur, greeploos of met een handgreep. Je kan opteren voor links- of rechtsdraaiende deuren. Wens je geen toeslaande kastdeuren, kies dan een kast met een deurstop of soft-close systeem.

Plaatmateriaal en afwerking

Aangezien de kasten in een natte ruimte worden geplaatst, kiest men het best voor een materiaal dat geen vocht opneemt. Prijs / kwaliteit kies je het best voor kast- en panelen in hoogwaardige MDF, of melaminepanelen. Je kan werken met een melamine houtmotief of houtimitatie, deze kasten zijn een stuk goedkoper dan de kasten in massief hout. De kasten kunnen mat maar ook gelakt worden. Witte gelakte kolomkasten staan prachtig in een minimalistische en moderne badkamer.

Soorten afwerking

  • Lak mat
  • Lak glanzend
  • Massief hout ( eik / teak )
  • Houtmotief
  • Cottage

Badkamerwerken

  • Nieuwe kolomkast plaatsen

Gratis opmeting + plan + offerte

Kolomkast laten plaatsen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte