Toiletten

Is jouw toilet aan vervanging toe of een nieuwe wc plaatsen? Wat zijn de soorten en mogelijkheden?

Staand toilet of hangend toilet?

Staand toilet

Indien je een nieuwe wc wenst te plaatsen kan je kiezen uit een aantal soorten wc's. Enerzijds heb je de staande toiletten, deze staan d.m.v. een toiletvoet op de badkamervloer. Het zijn de meest budgettaire modellen en zijn technisch gezien het makkelijkste in plaatsing en zeker in onderhoud. ( vlotter / spoelbak ).

Er bestaan twee types staande toiletten: het duoblok staand toilet en het staand toilet met losse stortbak. Dergelijke wc's zijn in complete sets te koop met toilet, zitting en reservoir.

Hangend toilet

Anderzijds bestaan er hang-wc's. Deze worden opgehangen aan de badkamerwand. Een hangtoilet bestaat uit een kant-en-klare zelfdragende inbouwmodule of een inbouwreservoir. Het systeem kan perfect in een voorzetwand geplaatst worden en wordt op vloer en tegen de wand gemonteerd. Esthetisch gezien is het hangtoilet de mooiste oplossing omdat het waterreservoir niet meer zichtbaar is.

Daarom is de plaatsing van een hangtoilet de beste keuze bij een complete badkamerrenovatie of renovatie van een toiletruimte. Je kan trouwens de hoogte van de zitting aanpassen.

Het grote voordeel van deze wc-potten is dat je alles onder de pot makkelijk kan onderhouden.

Urinoirs

Het urinoir is het toilet voor mannen waar men kan rechtstaand in kan urineren. Urinoirs worden meestal opgehangen in toiletruimtes van openbare gebouwen, ziekenhuizen, winkels, scholen, hotels, tankstations, sportcentra enz... Urinoirs worden door middel van een schaamschot van elkaar gescheiden. Doorspelen van een urinoir kan automatisch ( sensoren ) of manueel plaatsvinden.

Wellness wc's

Mag het ietsje meer zijn? Wat dacht je van een luxetoilet? Door middel van een zachte waterstraal wordt het achterste van de gebruiker gereinigd én gedroogd. Dergelijke wc's noemt men een douchetoilet of een spalet.

Soorten wc's

Is jouw toilet kapot of is het door een complete badkamerrenovatie aan vervanging toe, dan kan je kiezen uit een aantal soorten:

 • Hangtoilet

  Het voordeel van het hangtoilet is dat het zeer makkelijk te onderhouden is. Lees meer

 • Staand toilet

  Het staand toilet is te verkrijgen in duoblock, als losse toiletpot en waterreservoir. Lees meer

 • Urinoirs

  Urinoirs voor mannen worden veel geplaatst in openbare wc's en horecazaken. Lees meer

 • Douche WC

  Dankzij het douche-toilet of spa-wc wordt hygiënisch reinigen kinderspel. Lees meer

WC materialen

De wc-potten die hangen of staan in de badkamer of in de toiletruimte bestaan meestal uit witte porselein. Porselein is gebakken keramiek, is zeer sterk, neemt geen geurtjes op en verkleurt nauwelijks. Bovendien is het een zeer duurzaam en goed te onderhouden product. De toiletzitting of wc-bril bestaat meestal uit kunststof of hout. Je kan kiezen tussen gelakt MDF of vernist hout.

Toilet renoveren of nieuw toilet plaatsen?

Gratis opmeting + plan + offerte

Badkamer laten renoveren? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte