Hangtoilet

Het hangtoilet is te verkrijgen als totale wc-set. Dankzij de handige inbouwmodule plaats je een hangend toilet in een mum van tijd op in de nieuwe badkamer of toiletruimte.

Voordelen hangtoilet

Het hangtoilet biedt tal van voordelen t.o.v. een traditioneel staand toilet:

  • makkelijk onderhoud: omdat het closet geen voet heeft, is schoonmaken onder de wc-pot is mogelijk
  • minder lawaai: het spoelsysteem / waterreservoir zit achter valse wand
  • verstelbaar in hoogte: dankzij de inbouwmodule in hoogte verstelbaar volgens wensen
  • renovatie & nieuwbouw: makkelijk te plaatsen in nieuw en bestaande badkamers
  • modern: er is geen spoelbak zichtbaar

Inbouwmodule met voorzetwand

De plaatsing van een hang-wc is zeer makkelijk dankzij de inbouwmodule. De inbouwmodule is een kant-en-klaar metalen frame of ophangsysteem waarop de watertoevoer en de afvoer van het hangtoilet op aangesloten kunnen worden. In het frame is de spoelbak aanwezig. Het frame is zelfdragend en wordt dankzij de bijgeleverde stelpoten waterpas geplaatst. De inbouwmodule wordt meestal achter een voorzetwand geplaatst. De voorzetwand bestaat uit een watervaste MDF-plaat en kan afgewerkt worden naar keuze, denk maar aan verf, keramische tegels, solid surface, PVC wandpanelen, acryl enz... De toiletzitting wordt aan de draadstangen vastgemaakt en de afvoer wordt aangesloten. Na de plaatsing wordt de spoelknop of het bedieningspaneel geplaatst en de zitting van het toilet.

Tip: plaats een isolatieset tussen het hangtoilet en de voorzetwand, zo blijft het geluid beperkt bij het doorspoelen.

Zitting toilet

Soft-close zitting

De soft-close wc-bril is handig omdat de zitting geleidelijk aan en stil dichtvalt. Gedaan met het 's nachts per ongeluk laten vallen van de bril.

Afneembare toiletzitting

Dankzij de afneembare zitting ( quick release toiletzitting ) is het mogelijk om grondig de rand van het wc, de zitting en de wcklep schoon te maken. Achteraf is het zeer eenvoudig om de zitting terug te plaatsen. Voor wie 100% hygiëne in de badkamer wenst is dit een zeer geschikt systeem.

Spoelrand

Er zijn hangtoiletten met of zonder spoelrand verkrijgbaar. Het grote voordeel van wc's zonder spoelrand is de hygiëne. Er kunnen kunnen zich geen bacteriën, vuilresten en kalkaanslag onder de spoelrand meer nestelen. Bovendien zijn de toiletten zonder rand een stuk makkelijker in onderhoud. De waterstraal van het wc is heel krachtig, zonder dat er ook maar één spatje spoelwater op de vloer terechtkomt. Het is mogelijk om de hoeveelheid spoelwater per spoelbeurt aan te passen. Spoelrandloze toiletten zijn wel een stuk duurder dan de traditionele staande wc met spoelrand.

Vlakspoeler of diepspoeler

De vlakspoeler bevat in het closet een plateau met een laagje water terwijl de afvoer van de diepspoeler meer uit een trechtervorm bestaat. Het nadeel van het vlakspoelsysteem is dat je de ontlasting ziet liggen en dat er meer nare geurtjes vrijkomen tijdens het toiletbezoek. Het voordeel is dat er meer controle op de ontlasting is. Dat kan interessant zijn om darmproblemen sneller op te sporen.

Materialen en vorm

De meest geplaatste hangwc's zijn gemaakt uit witte keramiek met glazuurlaag. Het is een zeer duurzaam en krasvrij product. Dankzij de gladde wanden van het toilet, spoelt alles mooi weg en is het makkelijk in onderhoud. De meest voorkomende vormen van hang wc's zijn de rond, ovaal en rechthoekig. De stijl van het toilet laat je het best passen bij de rest van de badkamermeubelen.

Het materiaal waaruit de wc-bril en zitting gemaakt is bestaat uit ofwel geperst hout, MFD, massief hout, thermodur, polyhars en thermoplastic. Toiletzittingen die gelakt zijn, bevatten antibacteriële actieve bestanddelen. Het is een persoonlijke keuze. Het best kies je voor een wc-bril die snel en lang de warmte vasthoud zodoende je nooit lang met koude billen het toiletbezoek moet doorbrengen.

Ten slotte bevindt zich het spoelsysteem zich boven het toilet, ingewerkt in de voorzetwand. De drukknoppen bevinden zich in het bedieningspaneel dat vierkant / rechthoekig, ovaal, rond kan zijn. Het materiaal kan bestaan uit kunststof, metaal, glas, rvs of chroom. Het is mogelijk om manueel het toilet door te spoelen of dankzij een automatische spoeling d.m.v. sensoren.

Hangend douche toilet

Ten slotte is er het luxe douchetoilet of het spalet. Deze zijn voorzien van een zachte waterstraal om te spoelen en een droogsysteem om te drogen.

Werkzaamheden in de badkamer / toiletruimte

Gratis opmeting + plan + offerte

Hang-wc laten plaatsen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte