Douche toilet

Het douche-wc of hygiënisch toilet met douchefunctie... allemaal benamingen voor het luxetoilet dat meer en meer geplaatst wordt in nieuwe badkamers maar ook in bestaande badkamers. Mensen ruilen hun oude staande wc of hang-wc in voor een wellness-toilet voor de billen.

In het kleinste kamertje of de badkamer mag het comfort niet ontbreken. Je kan kiezen tussen een standaard staand toilet, het moderne hangtoilet of voor mensen die het toiletbezoek intenser willen beleven zonder toiletpapier te moeten gebruiken: het spalet.

Slimme zitting & spoelrand

Het spalet zorgt ervoor dat de automatische zitting d.m.v. een motor stil open en dicht klapt. Zo hoef je de toiletzitting niet aan te raken en kom je niet in contact met vervuiling of bacteriën. Het toilet zorgt ook voor een aangename warme zitting. Zo kan je via een afstandsbediening instellen welke temperatuur de zitting moet hebben vooraleer je het toilet gebruikt. De wc-pot kan ook verlicht worden.

De beste douche-wc's hebben geen spoelrand waardoor er geen vuilresten en kalk blijven hangen aan de boord van het toilet.

Billen natmaken

Na elke wc-bezoek zorgt het slimme toilet ervoor dat het achterwerk op maat van de gebruiker wordt schoongemaakt dankzij een aangename warme waterstraal. Dankzij een elektronische bediening kan de intensiteit van de waterstraal en de manier van reinigen door de gebruiker gekozen worden. Zo kan er geopteerd worden om het achterwerk zachtjes te spoelen / reinigen of door middel van een iets hardere pulserende waterstraal die van voor naar achter de billen schoonmaakt. Het toilet is superhygiënisch want na elk toiletbezoek wordt de douchestang vanzelf gereinigd.

Billen warmen en drogen

Toiletpapier gebruiken wordt overbodig omdat na het sproeien de billen mooi gedroogd worden door middel van warme lucht of föhnfunctie.

Elektronische bediening: het slimme toilet

Alles kan bediend worden via een draadloze afstandsbediening en de voorkeuren kunnen opgeslagen worden. Indien gewenst kan ook een geurzuivering plaatsvinden om alle nare geurtjes te verwijderen.

Plaatsing

Het is mogelijk om enkel een toiletbril met spoel- en föhninstallatie overheen een bestaand toilet te plaatsen of je kan opteren om een volledig nieuw toilet te plaatsen. Er dient steeds een elektrische aansluiting voorzien te worden en voor sommige modellen toevoer van warm water.

Toilet voor mensen met een beperking

Maar ook voor mensen met een beperking die de handen tijdens het toiletbezoek moeilijk kunnen gebruiken is het spalet een goede oplossing. Mensen die het lastig hebben om zich te bukken en buigen of achterwaarts te reiken voelen het gemak van dit soort toilet. Dit soort toiletten wordt veel gebruikt in toiletruimtes van zorgcentra en ziekenhuizen of badkamers voor senioren waar een aangepast toilet een must is.

Badkamerwerken

  • Toilet vervangen door douchetoilet
  • Douchetoilet plaatsen in badkamer voor senioren

Gratis opmeting + plan + offerte

Douchetoilet laten plaatsen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte