Waar haal je je inspiratie?

Ben je op zoek naar inspiratie om jouw nieuwe badkamer te plaatsen? Wij geven alvast een aantal ideeën waar je de laatste nieuwe badkamertrends kan vinden.

Badkamerrenovatie magazines

Veel gespecialiseerde magazines bevatten interessante artikels over nieuwe badkamers, badkamertrends en renovatie van badkamers. Bouwmagazines en interieurmagazines kan je vinden in de betere krantenwinkel of in het warenhuis. Ook in de bibliotheek kan je tal van interessante lectuur vinden. In lifestyle magazines zoals Stijlvol wonen, VTwonen, Wonen Landelijke Stijl en Nest zijn reportages te vinden over gerenoveerde badkamers. Soms wordt er een special of een speciale bijlage  "Badkamers" uitgebracht, deze kan je bijbestellen via de website. Er bestaan ook gespecialiseerde vakbladen speciaal voor de doe-het-zelver.

Brochures badkamerspecialisten en fabrikanten

Bezoek de websites van bekende merken van fabrikanten, badkamerbedrijven & aannemers, gespecialiseerd in de renovatie en plaatsing van badkamers. Om dergelijke bedrijven te vinden gebruik je best een zoekmachine zoals Google of raadplaag je een online bedrijvengids. De meeste websites bevatten "voor en na" foto's van werkelijk gerealiseerde renovaties. Sommige bedrijven bieden op hun website een interessante blog aan met tal van interessante ideeën, productnieuws, tips en advies of kan je een een brochure gratis online aanvragen. Vraag eventueel naar adressen van reeds gerealiseerde projecten en vraag voor een bezoek ter plaatse en de ervaring met de aannemer.

Showroom bezoeken

Wens je offline inspiratie op te doen, ga dan eens een toonzaal bezoeken van grote aanbieders van sanitaire producten, badkamermeubelen en fabrikanten van badkamers op maat. Je kan in de toonzaal opgestelde badkamerconfiguraties bekijken met hun bijhorende prijzen. Neem alvast jouw smartphone mee om foto's te nemen.

Internet raadplegen = badkamertrends vinden

Het internet blijft de beste bron om inspiratie op te doen. Op websites, blogs, webshops, sociale media... staat het vol foto's van mooie badkamers en badkamermeubelen, trends en doe-het-zelf badkamers. Sociale media portals zoals Pinterest en Instagram zijn waardevolle bronnen om je te laten inspireren. Je kan ook Google Images gebruiken of Youtube om filmpjes en foto's te bekijken van gerealiseerde badkamerrenovaties.

Bouwbeurzen

Schuim de grootste bouwbeurzen af laat je inspireren door mooi opgestelde badkamers. Vergaar informatie en documentatie, folders en flyers. Bekijk op de website van de bouwbeurs welke standhouders er staan die badkamers plaatsen en renoveren. Op sommige beurzen kan je je online inschrijven om een gratis bouw- en verbouwboek te krijgen. Meestal worden badkamers ook behandeld.

Raadpleeg onze foto's & badkamerplannen

Ook op BadkamerRenoveren.net kan je tal van foto's bekijken van nieuwe en gerenoveerde badkamers. Klik hier om alle nieuwe badkamers te bekijken of een aantal voor en na badkamerrenovaties.

Gratis opmeting + plan + offerte

Badkamer laten renoveren? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte