Offerte badkamerrenovatie

Wat is de werkwijze of het stappenplan om tot een gedetailleerde offerte met badkamerontwerp te komen?

Voorbereiding

Vooraleer men overgaat tot de uitvoering van de badkamerrenovatie dienen een aantal knopen doorgehakt te worden. Een badkamerrenovatie gaat niet over één nacht ijs. Raadpleeg onze handige checklist met "veel gestelde vragen" en probeer een antwoord te vinden. Nadat je alle antwoorden verzameld hebt, kan je een offerteaanvraag indienen bij een aantal specialisten in badkamerrenovaties.

Offerte aanvragen

Na een grondige voorbereiding dien je contact te maken met een aantal badkamerspecialisten. Als je goed weet welke werken uitgevoerd dienen te worden, kan je pas appels met appels vergelijken. Je kan een offerte-aanvraag indienen bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in badkamerrenovaties of bij de lokale aannemer. 

Via onze website kan je dankzij 1 offerte-aanvraag in contact komen met verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in renovaties van badkamers en sanitaire ruimtes. Het voordeel is dat je veel tijd wint, in contact komt met de beste bedrijven én dat je makkelijk de prijzen kan vergelijken.

Bezoek ter plaatse + opmeting

Na je offerte-aanvraag zal je gecontacteerd worden door een badkamerspecialist en uitgenodigd worden om een afspraak bij jou thuis te maken of om een bezoek aan de toonzaal te brengen. De bedoeling is om jouw eisen om te zetten in een degelijk plan en prijsbestek. 

Bezoek aan huis

Het voordeel van een thuisbezoek is dat de te renoveren badkamer ter plaatse kan bekeken worden en zo volgens ons een goede inschatting van to-do's kan gemaakt worden. De verkoper zal met jou een checklist overlopen en je advies geven over de , het en badkamerelementen. Na het bezoek aan huis zal de verkoper een plan en offerte opmaken. Het kan zijn dat de verkoper voor het overlopen van de offerte je uitnodigt in de toonzaal of dat hij terug aan huis komt om zijn offerte te verfijnen / verbeteren / af te werken.

Bezoek aan de toonzaal

Het kan ook zijn dat je eerst wordt uitgenodigd in de toonzaal van de verkoper. Het voordeel van een bezoek aan een toonzaal is dat je een beter inzicht krijgt met wie je te maken hebt en met welke materialen ze werken nog voor je vraagt om een offerte op te maken. Wordt alleen met dure materialen gewerkt, die niet in het budget passen, dan kun je de toonzaal vriendelijk verlaten. Je brengt het best jouw checklist mee en eventueel een zelfgemaakt plannetje van de badkamer. Heb je een goed gevoel tijdens je bezoek, dan kan de verkoper een bezoek aan huis voorstellen of met jou direct aan de computer een voorstel opmaken.

Badkamerdesign 3D + offerte

Aan de hand van jouw plan & eisen zal de verkoper een plan en gedetailleerde offerte opmaken. Het plan kan bestaan uit een grondplan, aanzichten en eventueel 3D-visualisatie. Hij kan je uitnodigen in de toonzaal om zijn offerte te verdedigen. Dankzij de toonzaal kan de verkoper de gebruikte materialen gebruikt in de offerte daadwerkelijk tonen. Wens je ter plaatse de materiaalkeuzes aan te passen, dat is dat mogelijk. Ter plaatse kan vervolgens het plan en het prijsbestek aangepast worden.

Een tweede mogelijkheid is dat de verkoper aan huis komt. Hij zal een aantal stalen meebrengen en bijhorende documentatie in de vorm van brochures of digitaal drukwerk. Hij kan eventueel de offerte / plan ter plaatsen aanpassen of maakt de aanpassingen op zijn bureau.

Voor het tekenen voor akkoord vraag je best een gedetailleerd bestek aan, zodoende je een idee krijgt van de gebruikte materialen, uit te voeren werken enz... Laat de verkoper ook weten welke werken je eventueel zelf kan uitvoeren.

Goedkeuring offerte / termijn

Ga je akkoord met het plan, de gebruikte materialen, uitvoeringstermijn, prijs... van sommige verkopers, dan dien je de keuze te maken met welke leverancier je in zee gaat. Je kan voor "akkoord tekenen" in de toonzaal of bij je thuis. Het kan zijn dat de verkoper een voorschot vraagt om de werken uit te voeren. De keuze is aan jou om daar op in te gaan of niet.

Uitvoering badkamerrenovatie

Ten slotte gaat men op de afgesproken startdatum van start met de badkamerwerken volgens een specifiek werkwijze.

Oplevering

Na het uitvoeren van de werken gaat men over tot de oplevering van de werken en dient alles gekeurd te worden. Je maakt vervolgens het restbedrag of betaalt de volledige factuur aan de verkoper.

Gratis opmeting + plan + offerte

Badkamer laten renoveren? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte