Schrijnwerk voor badkamers

Een harmonieus ingerichte badkamer met stijlvol schrijnwerk is een ware lust voor het oog. Lees hier meer over houten meubelen op maat en ontdek hoe je door het combineren van hout met andere materialen een luxueuze sfeer in de badkamer creëert.

Schrijnwerk op maat

Kies je voor schrijnwerk op maat, dan benut je de ruimte in de badkamer optimaal en hoef je geen concessies te doen aan het ontwerp dat je voor ogen hebt. Bij een badkamerrenovatie op maat werkt men houten badkamermeubelen zoals de houten wastafel met houten werkblad, houten kolomkasten, dressing, toilet... alle bijbehorende leidingen worden netjes weggewerkt waardoor de badkamer een ruimtelijke, uniforme en strakke uitstraling krijgt. Op die manier tover je de badkamer om in een praktische badkamer. Natuurlijk is schrijnwerk op maat duurder dan een renovatie met standaardmeubelen, maar je kunt dan wel je droombadkamer realiseren, iets wat met standaard badkamermeubelen toch een stuk moeilijker is, zeker als je over weinig ruimte beschikt.

Houten maatmeubelen in de badkamer

Beschik je over een grote badkamer, spaar dan plaats uit in de andere kamers door een houten dressing of badkamereiland in hout in de badkamer te plaatsen. Het is praktisch om na het douchen of baden direct je favoriete kledij te kunnen kiezen en aan te trekken, bovendien kan je je zo in een warme badkamer volledig klaar maken. In houten maatmeubelen zoals houten linnenkasten, inbouwkasten of schuifdeurkasten kan je makkelijk alle badlinnen zoals handdoeken en washandjes opbergen.

Houten badkamermeubelen: stijlvolle contrasten

Met houten badkamermeubels van bijvoorbeeld barnwood of eiken creëer je al snel een warme, romantische sfeer. Maar hout past ook perfect in een strakke, moderne badkamer. Combineer bijvoorbeeld een licht eiken onderkast met een grote, strakke witte wastafel. Of een houten vloer met een werkblad van natuursteen. Het zijn de contrasten tussen kleuren en materialen die de badkamer uniek en spannend maken en hout laat zich goed combineren met andere natuurlijke materialen zoals glas (glazen douchewand), keramiek (wastafel, lavabo) en natuursteen (werkblad of tegels).

Tip: Wil je graag een luxe badkamer met net wat extra comfort? Laat de lades in je badkamermeubel dan voorzien van een soft close systeem. Ze schuiven dan geruisloos en soepel open en dicht.

Ramen en deuren op maat

Wil je de badkamer een complete make-over geven, dan mogen nieuwe ramen en deuren natuurlijk niet ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan een ruimtebesparende schuifdeur of aan klap- of schuifraam. Dit specialistische werk laat jet het best over aan een professionele schrijnwerker. Je bent dan tevens verzekerd van een vakkundig ontwerp waarbij het schrijnwerk perfect is afgestemd op de stijl van de badkamer en de rest van de woning. Hij kan je daarnaast ook adviseren over de verluchting van de badkamer. Een raam dat je veilig op een kier kunt zetten is overigens geen overbodige luxe in een badkamer. Beter nog is installatie van een mechanisch ventilatiesysteem. Mooi zijn de zwarte stalen binnenramen en deuren, de zwarte kleur staat mooi in contract met een houten badkamer.

Tip: Houten schrijnwerk past perfect in een minimalistische badkamer of in een badkamer in Zen-stijl. Plaats ter decoratie wat kleine planten of een orchidee.

Houten wandafwerking

Geef jouw badkamer een warmte uitstraling door de wanden af te werken met houtstrips. Houtstrips zijn kant-en klare strips voorzien van een laagje of blokje hout. De strips hebben de vorm van een puzzel en zijn makkelijk om te plaatsen. Of kies voor een mooie wandbekleding in MDF, afgewerkt met een houtmotief of structuur.

Prijs schrijnwerk badkamer

Prijzen voor schrijnwerk in de badkamer zijn lastig in te schatten, te meer omdat de kosten afhankelijk zijn van de uitvoering, het model, de gekozen houtsoort en de specifieke werkzaamheden die verricht moeten worden. Kies je voor een eenvoudige badkamerkast op maat met wastafel, dan ben je soms al klaar voor € 1300 (exclusief montage), maar reken voor een gemiddeld badkamermeubel met wat meer bergruimte minimaal op € 2000 (exclusief montage). Wil je exact weten wat een badkamermeubel op maat of renovatie van het schrijnwerk kost, dan vraag je het best wat offertes aan bij verschillende schrijnwerkers.

Badkamermeubels kiezen: tips

 • Houten meubels beschermen
  Een badkamerkast van massief hardhout is prachtig om te zien en van nature goed bestand tegen vocht, maar wil je dat zo’n meubel zijn natuurlijke uitstraling blijft behouden, dan moet je het af en toe behandelen met een beschermingsproduct (wax, olie). Je beschermt het hout er tevens mee tegen waterkringen en vlekken.
 • HDF / MDF als afwerking
  Liever geen massief hout? Kies dan voor meubels van HDF of MDF. Dit zijn plaatmaterialen met een harde toplaag van melamine of lak. Meubels afgewerkt in MDF zijn makkelijk te reinigen en perfect bestand tegen vocht.
 • Alternatief voor een houten werkblad
  Wil je liever geen massief houten werkblad, denk dan eens aan natuursteen of composiet. Beide materialen zijn erg sterk en onderhoudsarm, met name composiet.
 • Kleine badkamer renoveren
  Kies bij het renoveren van een kleine badkamer bij voorkeur voor lichte kleuren en maak indien mogelijk gebruik van spiegels. Gaat je voorkeur uit naar tegels op de vloer, gebruik dan grote tegels. Optisch gezien lijkt de badkamer hierdoor groter.

Gratis opmeting + plan + offerte

Badkamer laten renoveren? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte