Whirlpoolbad of massagebad

Wie houdt van totale ontspanning tijdens het baden, kan zijn badkamer uitrusten met een massagebad of whirlpoolbad.

Wat is het voordeel van een whirlpoolbad?

Het nemen van een whirlpoolbad doet alle spieren ontspannen, en stimuleert de bloedsomloop. Zo wordt pijn aan spieren of gewrichten aanzienlijk verlicht. Afvalstoffen, zoals (melk-)zuren worden sneller afgevoerd waardoor de pijn minder wordt. Maar ook mensen aandoeningen zoals artritis of reuma zeker baat bij het nemen van whirlpool baden. Maar ook mensen met hoge bloeddruk, spataders of cellulitis zullen de grote voordelen merken van het whirlpool bad. De combinatie van lucht en water onder druk maakt baden zeer aangenaam.

Bubbelbad of jacuzzibad

Het bad met luchtmassage is uitgerust met een luchtmassagesysteem bestaat uit een air blower of krachtige luchtpomp en zorgt voor de luchtvoorverwarming zodoende de lucht een aangename temperatuur naar keuze heeft. Via ingebouwde airjets worden luchtbellen in het water geblazen en fijn verdeeld over het bad. De sensorbediening is meestal volledig elektronisch waarbij je alles onder controle hebt. Zo kan je zelf de kracht van de luchttoevoer kiezen en hoeveel jets lucht mogen doorlaten.

Whirlpool met watermassage of massagebad

Het whirlpoolbad met watermassage is uitgerust met hydrojets. Door middel van een stille pomp wordt water uit het bad gepompt. Vervolgens wordt via hydrojets water onder druk terug het bad ingespoten. De druk, het aantal jets en de ligging van de hydrojets kan vrij gekozen worden. De jets worden in verschillende zones van het bad geplaatst. De hydrojets bevinden zich meestal in de zijkant van het bad. Zo kan je dankzij het bad met watermassage je het hoofd, de rug, zijkanten van het lichaam en de voeten stimuleren. Dankzij de pneumatische of volledige elektronische bediening kan je de druk bepalen en het aantal jets aansturen.

Combinatie watermassage en luchtmassage

Wil je het beste van 2 werelden? Kies dan voor een wellnessbad uitgerust met airjets en hydrojets. Het is heerlijk baden dankzij de watermassage en de heilzame werking van fijne luchtbellen. Zo stimuleer je het lichaam, de stress verdwijnt en de doorbloeding wordt gestimuleerd. Je kan lucht & water tegelijkertijd of afzonderlijk bedienen.

Droogloopbeveiliging en nablaasfunctie

De baden zijn uitgerust met een droogloopbeveiliging om te voorkomen dat de whirlpool weer kan worden ingeschakeld zonder er dat zich water in het bad bevindt. Daarom beschikken de meeste systemen over een droogloopbeveiliging die wordt aangestuurd via een niveausensor. Dankzij de automatische nablaasfunctie worden alle leidingen van de bodemjets na het whirlen droog geblazen. De airjets bevinden zich meestal op de bodem van het bad.

Met meerdere personen baden

Er bestaan ook grote whirlpoolbaden waar je met 2 of meerdere personen in kan baden. Dergelijke baden nemen meer plaats in waardoor ze het best in een grote badkamer worden geplaatst.

Afmeting éénpersoonsbad

Afmeting rechthoekig whirlpoolbad: 170 x 75 cm - 180 x 80 cm - 190 x 80 cm - 190 x 90 cm

Vormen & materiaal

Whirlpoolbad zijn verkrijgbaar in zeer veel soorten vormen, denk maar aan rechthoekig, rond, ovaal, asymmetrisch, 6-hoekig enz... De binnenzijde van de badkuip kan ook verschillend zijn, denk maar aan recht zijden, afgeronde hoeken of ovalen hoeken. Wellnessbaden kunnen uitgevoerd worden in acryl of quaryl.

Types

  • Whirlpool inbouw ligbad: standaard ligbad met badombouw
  • Whirlpool hoekbad: bad geplaatst in één van de hoeken van de badkamer
  • Whirlpool instapbad: ligbad of zitbad met deur
  • Vrijstaand whirlpoolbad: ligbad dat vrijstaand in de badkamer staat

Whirlpoolbad plaatsen

Voor de plaatsing van een whirlpoolbad heb je een elektrische voeding nodig, een toevoer van water en een afloop. Aangezien het whirlpoolbad uitgerust is met tal van technieken en opties, wordt meestal een badombouw met plint geplaatst waarachter de technieken worden verstopt. Deze kan bestaan uit metselblokken of plaatmateriaal. ( cellenbeton, gipsblokken, kunststof plaatmateriaal of gemelamineerde waterdichte mantel ) De ombouw bestaande uit bouwstenen kan afgewerkt worden met keramische tegels of kunststof afwerkingspanelen. Je kan het bad vrijstaand, in een hoek of tegen een wand plaatsen. Zorg ervoor dat alle randen altijd waterpas staan. 

Sanitair en afloop 

De aansluiting van staande kranen op de voorziening moet worden uitgevoerd met flexibele buizen, de leidingen moeten worden vastgemaakt met behulp van geluiddempende beugels. De afvoer moet worden verbonden met de afvoerleiding door middel van een flexibele buis, en de leiding moet worden vastgemaakt met behulp van beugels met geluiddempende inlage. De elektrische aansluiting moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde elektricien, overeenkomstig de norm NFC 15100 en rekening houdend met de equipotentiaalverbindingen.

Gratis opmeting + plan + offerte

Whirlpoolbad laten plaatsen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte