Hoekbad

Wat is een hoekbad

Een hoekbad is een ligbad / zitbad dat in de hoek van de badkamer kan geplaatst worden. Het is een ideaal bad om te plaatsen in een vierkante badkamer of in badkamers waar weinig ruimte is. In zeer smalle badkamers is de plaatsing moeilijker, daar opteer je beter voor een gewoon ligbad. Het bad biedt lekker veel plaats om in te baden. Het nadeel is enigszins het hoger waterverbruik. Er bestaan hoekbaden van 140 x 140 cm die evenveel liter water ( +/- 140 liter ) kunnen bevatten als een gewoon standaard ligbad. De hoogte van het hoekbad zal de waterinhoud ook bepalen. 

Soorten materialen

Hoekbaden bestaan in verschillende materialen, denk maar aan hoekbaden van witte acryl, plaatstaal, quaryl en solid surface. Het hoekbad is altijd afgewerkt met een badombouw, deze kan recht of rond zijn, afhankelijk van de vorm van het bad. De badombouw van een hoekbad kan bestaan uit een rond kunststofpaneel of uit hetzelfde materiaal als de kuip. Het bad kan ook afgewerkt worden in bijvoorbeeld natuursteen of keramische tegels / mozaïek.

Hoekbad met douche

Je kan ook perfect douchen in het hoekbad. Er wordt dan een extra douchestang voorzien. Om spatwater te voorkomen, kan je altijd een spatwand op de rand van het bad laten installeren. Er bestaan zowel rechte als ronde spatwanden. Er bestaan ook stoomdouches of douchecabines met hoekbad. Zo combineer je zowel wellness met baden.

Hoekbad plaatsen

Een hoekbad wordt meestal in één van de hoeken van de badkamer geplaatst. Zorg ervoor dat je rondom rond het bad voldoende plaats hebt om in- en uit te stappen. Om het bad te installeren heb je een waterafvoer nodig en een aanvoer van sanitair water. Het bad dient altijd waterpas te staan, hiervoor worden stelpootjes gebruikt. 

Welke afmetingen heeft een hoekbad

Afmetingen opsommen wordt moeilijk omdat er zoveel modellen en vormen op de markt zijn. Een standaard hoekbad heeft een gemiddelde afmeting van 140 x 140 cm. Er bestaan ook kleine hoekbaden van 120 x 120 cm of grote modellen van 200 x 200 cm. Je kan kiezen tussen een éénpersoons hoekbad of een hoekbad voor meerdere personen, afhankelijk van de beschikbare plaats en het budget natuurlijk.

Welke vormen bestaan er

Hoekbaden zijn verkrijgbaar in zeer veel verschillende soorten vormen. Ze kunnen symmetrisch zijn maar ook asymmetrisch. Sommige hoekbaden zijn voorzien van een kleine zitplek. De binnenruimte van het hoekbad kan ook verschillend zijn, denk maar aan een rechte of ovalen binnenruimte of een binnenruimte met grillige vorm. Welke vorm je kiest is een persoonlijke keuze maar kies steeds een hoekbad dat past in de stijl van de badkamer, alsook een bad dat jij comfortabel zitten vindt. De plaats van de afloop kan ook verschillend zijn.

Wellness hoekbaden

Wie houdt van wellness kan een massage-hoekbad kopen uitgerust met airjets en hydrojets. Waterstralen en luchtbellen zorgen voor een aangename badervaring.

Accessoires

  • Douchekraan
  • Douchestang & douchekop
  • Badscherm
  • Handgrepen
  • Hoofdsteun
  • Whirlpool

Gratis opmeting + plan + offerte

Hoekbad laten plaatsen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte