Het instapbad of inloopbad / zitbad met deurtje

Baden wordt voor senioren of mensen met een handicap soms moeilijk waardoor in- en uitstappen gevaarlijk wordt. Dan zijn de instapbaden een mooi alternatief voor het gewoon ligbad.

Soorten instapbaden 

Je kan kiezen tussen 2 soorten instapbaden. De hoogte en de afmetingen kunnen verschillend zijn, afhankelijk van eisen van de gebruiker. Wie nog makkelijk recht kan staan en veel plaats heeft kiest het best voor een ligbad met deurtje. Wie weinig plaats heeft en liever alleen al zittend een bad of douche neemt, kiest het best voor een klein maar hoog instapbad met deurtje.

Ligbad met deurtje

Voor wie van baden houdt maar waarbij in- en uit het bad stappen gevaarlijk wordt, kan opteren om een bestaand ligbad te vervangen door een instapbad. De ligbaden worden gemaakt in hoogwaardig acryl en zijn voorzien van waterdicht deurtje. De inloopbaden hebben een prachtig design en zijn in verschillende vormen verkrijgbaar. Het deurtje bestaat uit met gehard glas met siliconen rubber afdichting om lekkage uit te sluiten. De badbekleding is in verschillende kleuren en dessins verkrijgbaar. Het sanitair wordt in de kant van het bad ingebouwd, waardoor een douchestang niet nodig is. Je kan een ligbad ook laten uitrusten met een glazen badwand.

Afmetingen: Lengte 180 cm / Breedte 75 cm / Hoogte 80 cm

Douche of ligbad vervangen door inloopbad

Je kan perfect een bestaand ligbad of douche vervangen door een instapbad. De oude badkuip dient uitgebroken te worden, waarna op dezelfde plaats een nieuw instapbad geplaatst wordt. Indien de afloop nog in goede staat is, kan deze hergebruikt worden. Ook kan de bestaande aanvoer van warm en koud water aan het nieuw bad aangesloten worden. Indien nodig wordt een nieuwe wandbekleding of vloerbekleding geplaatst waar nodig om alles mooi af te werken.

Plaatsing in 1 dag

Er komt bijna geen kap- en breekwerk aan te pas om het nieuwe bad te plaatsen. Alles wordt geplaatst en afgewerkt ( vloerbekleding, wandbekleding, badwand, kitwerken... ) in 1 dag.

Hoog instapbad of hoog zitbad met deurtje

 

Wie weinig plaats in de badkamer heeft en al zittend een bad of douche wenst te nemen, opteert het best voor de plaatsing van een klein zitbad met deur. Het is niet mogelijk om te liggen in het bad. In- en uitstappen is zeer makkelijk. Indien je het deurtje van het zitbad sluit, is het mogelijk om al zittend het bad te laten vollopen en al zittend een bad te nemen. Je kan een hoog zitbad combineren met een douche door de plaatsing van een douchekop en douchestang. Hoge douchebaden worden gemaakt in hoogwaardige witte acryl. Ze nemen geen geurtjes op, verkleuren niet en zijn zeer duurzaam. Het acryl zitbad heeft de eigenschap om de warmte goed op te slaan waardoor het water lang warm blijft. De zitting wordt in 1 stuk met het bad gegoten.

Afmetingen: Lengte 100 cm / Breedte 68 cm / Hoogte 90 cm Watercapaciteit: circa 180 liter

Instapbad met douche en douchewand

Wie graag zittend of rechtstaand een douche neemt, kan ook een instapbad combineren met een douche. In het bad kan een badstoel geplaatst worden. Via speciale muurbeugels is het mogelijk om vlot recht te staan. Vervolgens kan je de douchekop van de douchestang nemen. Om spatwater te voorkomen, is het mogelijk een badwand op de boord van het instapbad te plaatsen. De spatwand kan zowel vast als mobiel geplaatst worden.

Wie van wellness houdt, kan een douchecabine op het instapbad plaatsen. Zo tover je het inloopbad om tot een stoomcabine. Of je kan het instapbad voorzien van watermassage met LED-verlichting.

Gratis opmeting + plan + offerte

Instapbad plaatsen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte