Douchebad = bad met douche

Douchen in combinatie met baden

Voor wie het bad ook wenst te gebruiken als doucheruimte en geen plaats heeft om een afzonderlijke inloopdouche te plaatsen, is een douchebad een zeer goed alternatief. Om spatwater te voorkomen, wordt er namelijk gedeeltelijk of volledig op de badrand een spatwand geplaatst tussen het bad en de badkamer. De spatwanden bestaan meestal uit recht of gebogen gehard glas of kunststofpanelen. De spatwand kan een combinatie zijn van vaste en mobiele panelen die schuiven of opendraaien. Zo kan je zowel genieten van een goed ligbad als een snelle douche. Vooral in een kleine badkamer win je dankzij het douchebad veel plaats.

Douche met rechte en ronde badwand

Het douchebad heeft tal van vormen. De meeste douchebaden zijn volledig recht maar er bestaan ook modellen waarbij de plaats waar de douchekop hangt iets groter is. De badrand springt een beetje uit, zo is er meer plaats om te douchen. De badrand kan rechthoekig zijn of afgerond.

Afwerking badkamermuur

Uiteraard dient de badkamermuur ook voorzien worden van een waterdicht materiaal. Hier kan je kiezen tussen bijvoorbeeld solid surface, pvc wandbekleding, acrylbekleding, keramische tegels enz... Lees hier meer over wandbekleding in badkamers of afwerking van badkamerwanden.

Douchebad met volledig gesloten cabine

Douchebaden met een volledig gesloten cabine zijn meestal baden met stoomfunctie en wellness opties, denk maar aan watermassage d.m.v. waterstralen, LED verlichting en radio. Stoomdouches of stoombaden moeten afgesloten kunnen worden om de stoom in de cabine te houden en om het spatwater van de jets tegen te houden. Ook is meestal het bad dat gebruikt wordt meestal een wellness whirlpoolbad.

Materiaalgebruik

Het douchebad bestaat meestal uit een standaard ligbad in acryl in combinatie met een badwand in gehard glas.

Sanitair

De douchekraan en douchekop worden meestal tegen de wand van de badkamer opgehangen d.m.v. een douchekolom of douchestang. Er wordt meestal een mengkraan geplaatst.

Douchebad voor mensen die slecht te been zijn

Ben je slecht te been en wordt in- en uitstappen gevaarlijk, dan kan je opteren om een instapbad met douche te plaatsen met de benodigde handgrepen en anti-slipmatten.

Gratis opmeting + plan + offerte

Douchebad laten plaatsen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte