Grote badkamer

Heb je een grote badkamer, dan mag je jezelf gelukkig prijzen, want in een grote badkamer kun je qua stijl en inrichting alle kanten op. We geven je graag wat tips en voorbeelden ter inspiratie.

Grote badkamer? Deel de ruimte op in verschillende zones

In een grote badkamer deel je de ruimte het best op in verschillende zones. Door afgescheiden zones aan te brengen orden je de badkamer visueel, waardoor de ruimte overzichtelijker en stijlvoller aandoet. Denk bijvoorbeeld aan een aparte zone waarin het bad en de douche met een glazen schuifwand afgescheiden zijn van de rest van de badkamer. Of aan een (lage) scheidingswand naast het toilet. Ook een badkamermeubel dat in de breedte is geplaatst of een vrijstaand bad op pootjes kan dienstdoen als ruimteverdeler.

Vrijstaand bad

Een vrijstaand bad op is perfect geschikt voor een grote badkamer. Zo’n bad is een ware eyecatcher en centraal geplaatst in de badkamer kun je hem ook gebruiken als ruimteverdeler. Plaats hem voor het raam en geniet tijdens het relaxen in bad van het uitzicht naar buiten. Met passende raamdecoratie zoals een plisségordijn van vochtbestendige stof of badkamerlamellen zorg je voor de nodige privacy en regel je de hoeveelheid licht die naar binnenkomt.

Kies voor een hangend toilet

Ben je fan van een moderne badkamerstijl, kies dan voor een hangend toilet. Bij dit type toilet zijn de leidingen en het waterreservoir netjes weggewerkt. Wel zo netjes dus en doordat de vloer onder de wc volledig vrij is, houd je deze gemakkelijk schoon. Plaats naast de wc eventueel een kleine scheidingswand. Zo scheid je de wc optisch van de rest van de rest van de badkamer.

Tip: Kies in een grote badkamer voor een toilet zonder spoelrand, deze zijn speciaal ontworpen met het oog op hygiëne en zijn eenvoudig schoon te maken.

Grote, ruim bemeten badkamermeubels

In een grote badkamer kun je qua meubelkeuze alle kanten op. Kies voor ruim bemeten meubels waarin je al je spullen kunt opbergen, want een opgeruimde badkamer straalt nu eenmaal veel meer rust uit dan een rommelige badkamer vol losstaande spulletjes. Overweeg ook zeker een grote luxueuze wastafel met twee gescheiden lavabo’s. Erg handig als je de ruimte op dezelfde tijden met je partner deelt. En zeg nu zelf: ziet zo’n grote wastafel er niet super stijlvol uit?

Ergens anders ruimte besparen

In een grote badkamer kan je perfect jouw wasmachine en droogkast plaatsen, zonder dat deze in de weg staan. Door de plaatsing van een scheidingswand kan je een kleine wasruimte in een grote badkamer plaatsen.

Plaats een grote inloopdouche

Beschik je over voldoende ruimte in de badkamer, plaats dan een bad en een gescheiden inloopdouche. Zo’n inloopdouche past perfect in een grote moderne badkamer en je kunt hem zo groot maken als je zelf wilt. Een inloopdouche is erg comfortabel. Je hebt er veel ruimte om je te manoeuvreren en je zult dus niet snel, zoals in een douchecabine, met je ellebogen tegen de douchewand aanstoten. In een inloopdouche profiteer je pas écht van de ruimte in je badkamer.

Tip: Installeer een waterbesparende regendouche of een luxueuze massagedouche of hang twee aparte douchekoppen neer. Zo geniet je samen van een heerlijk warme douche.

Ruimte voor wellness

Mocht je over een zeer grote badkamer beschikken, overweeg dan om een aparte wellnessruimte te maken. Plaats er een (infrarood)sauna of een stoomcabine of een jacuzzi. Plaats bij voorkeur grote vloer- en wandtegels. Je minimaliseert hiermee het voegwerk en benadrukt hierdoor het gevoel van rust, ruimte en wellness.

Grote badkamer? Zorg voor sfeer

Juist in een grote badkamer moet je ervoor waken dat de ruimte niet kil of onpersoonlijk aandoet. Hoe je dat doet hangt af van de stijl die je voor ogen hebt. Gaat je voorkeur uit naar een moderne badkamerstijl, gebruik dan decoraties om de badkamer een persoonlijke touch te geven. Hang bijvoorbeeld een plant in de hoek of zet een smalle, sierlijke vaas met bloemen op de vensterbank. Wil je liever een klassieke badkamer, hang dan gerust een schilderij op dat qua kleur goed past in de badkamer en fleur de ruimte op met raamdecoratie van een natuurlijk materiaal (waterbestendige stof, bamboe, hout).

Gratis opmeting + plan + offerte

Grote badkamer laten renoveren? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte