Luxe badkamers

Luxe badkamers, stijlvol afgewerkt en afgestemd op wellness, zijn de nieuwe trend. Lees hier welke elementen kenmerkend zijn voor een luxe badkamer en laat je inspireren door een aantal voorbeelden.

Luxe keramische tegels

Keramische vloer- en wandtegels passen perfect in een luxe badkamer. Kies bij voorkeur voor zo groot mogelijke tegels (bijvoorbeeld 75x75cm of 75x150cm). Je hebt dan haast geen voegen, waardoor de badkamer er meteen een stuk ruimer en luxueuzer door aanvoelt. Voor het afwerken van een accentwand of scheidingswand kun je lange smalle tegels gebruiken. Donkere kleuren zoals zwart en antraciet zijn modern en hebben een moderne, luxueuze uitstraling.

Tip: Wil je écht iets bijzonders op de vloer of aan de wand, kies dan voor keramische tegels van Italiaanse makelij. Qua design en afwerking lopen de Italiaanse tegelfabrikanten ondanks stevige concurrentie nog altijd voorop.

Regendouche: luxueus en comfortabel

Regendouches zijn erg populair. De warme, zachte regenbui die je ervaart tijdens het douchen is zeer aangenaam en geeft je een gevoel van wellness. In een luxe badkamer kies je het best voor een inbouw regendouche met ingebouwde thermostaatkranen en afneembare handdouche. Je kunt dan tijdens het douchen wisselen tussen regendouche en handdouche.

Waar moet je rekening mee houden bij aanschaf van een regendouche?

  • Waterverbruik
    Een regendouche verbruikt (veel) meer water dan een normale douche. Reken op gemiddeld 20-25 liter water per minuut. Door te kiezen voor een waterbesparende regendouche kun je het verbruik verminderen tot circa 15 à 16 liter water per minuut. Ter vergelijk: met een gewone douchekop verbruikt je zo’n 10 à 11 liter water per minuut.
  • Voldoende druk
    Voor een echte stortbui moet de CV-ketel voldoende warm water kunnen produceren. Niet alle ketels kunnen dat. Mogelijk moet de CV-ketel dus aangepast worden.
  • Inbouw regendouche
    Inbouwdouches worden geplaatst in de wand en het plafond. Er zijn geen leidingen zichtbaar en ook de kranen zijn in de muur weggewerkt. Dat vergt het nodige hak- en breekwerk. Wil je dat niet, kies dan voor een opbouw regendouche (minder luxueus, maar wel goedkoper).

Moderne, stijlvolle badkamermeubels

Een luxe badkamer herken je meteen aan de moderne, strakke meubelen waarvan de kleur mooi contrasteert bij de badkamervloer en de wanden. Denk aan een houten wastafelmeubel met twee gescheiden lavabo’s tegen een antracietzwarte achtergrond. Of een minimalistisch vormgegeven badkamerkast waarin je al je handdoeken en toiletartikelen opbergt.

Tip: Let bij het uitkiezen van meubels ook op de verlichting. Een spiegelkast met ingebouwde verlichting is niet alleen stijlvol, maar ook erg praktisch (bij het opmaken bijvoorbeeld of tijdens het scheren).

Luxe en een gevoel van wellness

Een luxe badkamer heeft veel gemeen met een wellness badkamer. Kenmerkend voor een wellness badkamer: luxe, comfort, ontspanning, warmte, rust en ruimte. Beschik je over voldoende ruimte, overweeg dan om een afgescheiden deel van de badkamer om te toveren tot wellness gedeelte. Hier plaats je bijvoorbeeld een infraroodsauna of een klassieke Finse sauna. Maar denk ook aan een whirlpool waarin je heerlijk kunt relaxen of aan een stoomcabine. Luxe en wellness in je eigen vertrouwde omgeving, wie wil dat nu niet?

Design verwarming: comfortabele warmte

In een moderne, luxe badkamer wil je het aangenaam warm hebben. Vloerverwarming past daar goed bij, zeker in combinatie met een luxe keramische tegelvloer. Maar denk ook aan een moderne designradiator of aan een minimalistisch vormgegeven infraroodpaneel aan het plafond of aan de wand. Zo’n infraroodpaneel warmt snel op en in de buurt ervan is het heerlijk warm. Er zijn ook infraroodpanelen te koop met geïntegreerde spiegel. Kies bijvoorbeeld voor een grote, brede infraroodspiegel aan de wand. Zeer luxueus en optisch gezien lijkt de badkamer door zo’n spiegel ook groter.

Gratis opmeting + plan + offerte

Luxe badkamer laten plaatsen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte