Wellness badkamer

Wellness, thuis in je eigen badkamer. Heerlijk relaxen in je eigen sauna of whirlpool wanneer jij dat wil. Maar welke zaken horen er nu eigenlijk thuis in een wellness badkamer? We noemen een aantal van de meest gekozen voorzieningen.

Infraroodsauna of infraroodcabine in de badkamer

Na een drukke dag is het ’s avonds heerlijk ontspannen in je eigen infraroodsauna. De warmte in een infraroodsauna is goed voor je spieren en je bloedsomloop en na een half uur ontstressen voel je je gegarandeerd als herboren. Een infraroodsauna is eenvoudig te plaatsen en je sluit je hem doorgaans eenvoudig aan op een standaard stopcontact. Het grote voordeel van een infraroodsauna ten opzichte van een klassieke (Finse) sauna is dat de temperatuur er niet zo hoog is. Je zit er dus niet te puffen van de hitte.

Klassieke (Finse) Sauna in de badkamer

Ben je een echte traditionele saunaliefhebber en wil je het liefst ook thuis dat gevoel van luxe en ontspanning ervaren, laat je badkamer dan omtoveren tot wellness badkamer en plaats er een Finse sauna in. Erg praktisch, want je hebt dan ook een douche in de buurt waar je na het saunabezoek onder kunt afkoelen. Mogelijk moet je wat aanpassingen aan de stroomvoorziening maken, want een sauna gebruikt behoorlijk veel stroom. Of je een extra stroomgroep nodig hebt hangt af van de grootte van de sauna. Voor cabines met een inhoud groter dan 4 à 5 m³ heb je krachtstroom nodig.

Wellness badkamer met stoomcabine / stoomdouche

In een stoomcabine hangt een dichte mist die langzaam condenseert op de wanden van de douche én op je huid. De temperatuur is lager dan in een klassieke sauna, maar door de hoge luchtvochtigheid ga je toch zweten. Een stoombad of stoomdouche is niet alleen goed voor je spieren, maar ook voor de luchtwegen. Gebruik een verfrissende eucalyptusgeur en adem de verkwikkende lucht in. Neem na zo’n warme stoomdouche een gewone douche en je voelt je als herboren.

Tip: De meeste stoomcabines kun je ook als normale douche gebruiken. Twee functies in één dus. Je benut er de ruimte in je wellness badkamer optimaal mee.
Infraroodsauna Klassieke (droge) sauna Stoomcabine
Temperatuur 40-50 °C 90-110 °C 40-50 °C
Luchtvochtigheid Normaal Zeer laag (minder dan 7%) Zeer hoog (80-90%)
Opwarmtijd 10-15 minuten >45 minuten 5 minuten
Energieverbruik Gemiddeld Hoog tot zeer hoog Hoog tot zeer hoog

Massagebad: genieten van wellness

Wat is er nu heerlijker dan ’s avonds thuis genieten van een heerlijk warm bad. En niet zomaar een bad, maar een massagebad dat je lichaam verwent met miljoenen opstijgende luchtbelletjes of aangename waterstraaltjes (whirlpool met hydrojets) die langs alle kanten je lichaam masseren. Een massagebad stimuleert de bloedsoploop en is tevens goed voor je spieren. Je kunt kiezen uit talloze modellen: met bubbels, met waterjets, of een combinatie van deze systemen. Met een massagebad geef je je wellness badkamer nét wat extra comfort. Je kunt er met meerdere personen gebruik van maken.

Wellness badkamer: comfortabele warmte

In een wellness badkamer moet het comfortabel warm zijn. En dat betekent ook: warme voeten. Vloerverwarming is optimaal, maar met alleen vloerverwarming red je het meestal niet. Je zult dus ook iets van bijverwarming moeten plaatsen. Denk hierbij aan:

  • Een verwarmde infraroodspiegel: Zowel praktisch als comfortabel.
  • Infraroodpanelen aan het plafond: Heerlijke stralingswarmte van bovenaf.
  • Designradiatoren: Zowel comfortabel als praktisch (om je handdoeken aan te drogen)

Wellness badkamer: inrichting en constructie tips

Bij het renoveren van een badkamer tot wellness ruimte komt nog heel wat kijken. We noemen een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden.

  • Toegang naar binnen
    Ga je renoveren, overweeg dan om een naadloze overgang te maken tussen de slaapkamer en de wellness ruimte. Niet alleen handig ’s ochtends, maar ook erg stijlvol.

  • Toegang naar buiten
    Een wellness badkamer met toegang tot het terras buiten is erg praktisch. Zo loop je na een saunabeurt eenvoudig naar buiten om nog even op het terras na te genieten. Denk ook aan een whirlpool buiten of een buitendouche.

  • Krachtstroom
    Wil je een klassieke Finse sauna, dan zal de elektrische installatie in veel gevallen uitgebreid moeten worden met een krachtstroomgroep.

  • Grote waterdoorloop voor regendouche
    Een regendouche is heerlijk, maar wil je genieten van een echte stortbui, dan moet de CV ketel genoeg warm water kunnen produceren en moet de waterleiding breed genoeg zijn om een grote hoeveelheid water te transporteren.

Gratis opmeting + plan + offerte

Wellness laten plaatsen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte