Praktische badkamer

Een praktische badkamer is makkelijk te reinigen, functioneel en vooral gebruiksvriendelijk. Ontdek hier hoe je een badkamer gebruiksvriendelijk inricht en laat je inspireren door nieuwe ideeën.

Een praktische badkamer is makkelijk te reinigen

Een makkelijk te reinigen badkamer scheelt je een hoop poetswerk. Let daarom bij renovatie van je badkamer op de volgende zaken:

  • Kies voor harde, gladde materialen die makkelijk af te soppen zijn. Denk aan: keramiek, glas, gelakt hout, vinyl en kunststof.
  • Houd de vloer vrij. Probeer de badkamervloer zoveel mogelijk vrij te houden. Dat scheelt je veel tijd bij het dweilen van de vloer. Kies voor een zwevend wastafelmeubel en een zwevend toilet en plaats niet te veel losse elementen op de vloer.
  • Overweeg een toilet zonder spoelrand, deze is sneller en eenvoudiger te reinigen dan een toilet met spoelrand.
  • Kies voor een inloopdouche. Deze is makkelijk te reinigen.
  • Gebruik een waterontharder. Woon je in een omgeving met erg hard water, kies dan voor een waterontharder. Je zult dan geen last meer hebben van hinderlijke kalkaanslag op je tegels en (glazen) wanden. Wel zo praktisch, want het scheelt je een hoop poetswerk.

Praktische badkamerindeling

De badkamer is waarschijnlijk niet de grootste ruimte in je huis en dus zul je efficiënt om moeten gaan met de ruimte die je hebt. Om een goed idee te krijgen van de mogelijkheden maak je het best een schets van de badkamer in een 3D-programma op je tablet of computer. Tegenwoordig zijn er steeds meer websites waar je gratis je badkamer kunt ontwerpen. Je hoeft alleen maar de maten in te voeren en de elementen die je gaat plaatsen (douchewand, wc, bad, wastafel, enz.). Het is dan een kwestie van schuiven met elementen, net zolang tot je de meest praktische indeling hebt gevonden. En het resultaat zie je gelijk in 3D. Erg handig!

Inloopdouche: elegant en praktisch

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen bij renovatie van de badkamer voor een inloopdouche. Bij zo’n douche loopt de badkamervloer naadloos over in het douchegedeelte en dat geeft de badkamer een stijlvolle uitstraling. Je voelt je in zo’n inloopdouche ook niet zo opgesloten als in een douchecabine en hebt meer bewegingsvrijheid. Verder is een inloopdouche door het ontbreken van een instap erg praktisch voor senioren en mindervaliden.

Tip: Vergeet niet om een praktische badkamer ook gezellig en sfeervol te maken. Lees hier hoe je dat doet. (gezellige badkamer).

Opbergmeubels: super praktisch!

Een groot badkamermeubel (of spiegelkast) waarin je al je toiletspulletjes en handdoeken opbergt is superhandig. Kies zoveel mogelijk voor gesloten meubels. Die zijn niet alleen erg praktisch bij het poetsen, maar de badkamer ziet er dan ook meteen een stuk opgeruimder uit. Weg met al die losse spulletjes! Houd het praktisch en opgeruimd.

Designradiator: comfortabel en praktisch

In de buurt van een designradiator is het aangenaam warm en hij is ook nog eens mooi om te zien. Een ander voordeel van zo’n sierlijke radiator is dat je er eenvoudig je handdoeken aan droogt. Geen natte handdoeken dus meer aan de muur of in de wasmand. Je hangt ze na het douchen over de radiator en een aantal uur later zijn ze perfect droog, klaar om nog een keer gebruikt te worden. Dat scheelt maandelijks weer een aantal wasbeurten.

Tip: Zorg voor één of twee stopcontacten bij de wastafel. Hier sluit je je je haardroger, elektrische tandenborstel of scheerapparaat op aan. Wel zo praktisch, zo’n stopcontact in de buurt!

Een praktische badkamer is goed verlicht

Goede, functionele badkamerverlichting is essentieel in een praktische badkamer. Bij het aanbrengen van je make-up bijvoorbeeld of tijdens het scheren. Een spiegelkast met verlichting boven de wastafel is voor dit soort taken erg handig, maar denk ook aan inbouwspots in het plafond die veel direct licht geven.

Bad en douche ineen

Wil je graag een douche én een ligbad, maar heb je niet genoeg ruimte hiervoor, overweeg dan een bad-douche combinatie. Dat is een ligbad met geïntegreerde douchezone. Je kunt er zowel comfortabel in staan als zitten of liggen. Vind je de instap van zo’n bad douche combinatie te hoog, omdat je bijvoorbeeld slecht ter been bent, kies dan voor een bad met lage instap (instapbad). Deze is voorzien van een waterdichte deur die je bij het in- en uitstappen kunt openen. Bad douche combinaties en instapbaden zijn ruimtebesparend en erg geschikt voor kleine badkamers.

Gratis opmeting + plan + offerte

Badkamer laten aanpassen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte